Kudelstaart voor Kudelstaart pakt uit

05 june 2015
Kudelstaart

Zoals gebruikelijk is niet de hele opbrengst verdeeld. Voorzitter Arie de Vos: 'We houden ook altijd wat achter voor bijzondere ontwikkelingen die zich in de rest van het jaar voordoen.'

Het hoogste bedrag (5.000 euro) gaat naar RKDES als een bijdrage in de aanschaf van verplaatsbare doeltjes en jeugddoelen op het nieuwe kunstgrasveld. Muziekvereniging Flora ontvangt 2.600 euro voor het vervangen van bugels of fl├╝gelhorns.

Een bedrag van 1.500 euro is bestemd als bijdrage ten behoeve van de aanschaf van zonwering voor De Spil van de Samen Op Weg-gemeente. En de kerk van Sint Jan Geboorte kreeg hetzelfde bedrag voor de verbouwing parochiecentrum. Net als Carnavalsvereniging De Pretpeurders voor de aankleding van Sint & Piet. Eveneens 1.500 euro gaat naar Skeelerbaan Kudelstaart voor een geluidsinstallatie en naar korfbalvereniging VZOD voor een wind- en zonnescherm.

Een bedrag van 1.000 euro is gereserveerd voor Dorpshuis Het Podiumvoor een aandeel in een nieuwe vloer in de grote zaal. Dat bedrag ontvangt ook de Feestcommissie Kudelstaart als een stimuleringsbijdrage voor de festiviteiten rondom Kudelstaart 777.

Er wordt 600 euro uitgekeerd aan Rode Kruis Aalsmeer voor een duofiets en Sportvereniging Omnia krijgt 500 euro voor geluidsapparatuur.

Drie clubs krijgen een bijdrage van 400 euro: Badmintonclub Volant '90 voor materiaal voor de organisatie van het scholentoernooi, Handboogvereniging Target voor het verbeteren van de jeugdopleiding en Sjoelclub Aalsmeer voor de aanschaf van een laptop om standen te registreren.

Twee verenigingen kunnen 250 euro tegemoet zien als bijdrage. Buitenspeeldag Kudelstaart voor (o.m.) een springkussen en Song of Joy voor muziekmappen.

Het standaardbedrag voor een clubjubileum (100 euro) wordt uitgekeerd aan Sonority als bijdrage in de kosten van een jubileumoptreden.

Arie de Vos: 'De verenigingen die een bedrag zullen ontvangen, hebben hiervan al bericht gehad. Ook de instellingen, die niet voldeden aan onze richtlijnen, zijn hiervan in kennis gesteld'.