Componistenbuurt versterkt sociale cohesie

02 june 2015
Heemstede

Enkele bewoners uit de wijk gelegen tussen de Johan Wagnerlaan en het Heemsteeds Kanaal namen vorig jaar het initiatief omdat er hier relatief veel oudere, alleenstaande vrouwen wonen. Ellen Swart tijdens een goed bezochte 'high tea' op zondag 31 mei in de Beatrixschool: "Op de nieuwjaarsbijeenkomst waren al zo'n 50 belangstellenden afgekomen. Inmiddels hebben 60 buurtbewoners zich aangemeld voor de nieuwsbrief."

Aan het gezellige onderonsje gaven zo'n 25 dames en vier heren gehoor met zelfgemaakte lekkernijen. Een relatief jonge vader brengt met zijn dochter verse appeltaart. "Veel buurtbewoners begroeten elkaar wel, maar daar bleef het bij. Dankzij dit initiatief ken je mensen beter en zijn clubjes ontstaan, soms ook voor spelletjes," zegt een aanwezige.

Ook is er een vraag- en aanbodrubriek: samen wandelen, vervoer, uitjes, tuinonderhoud, wiskundebijles of hulp bij een ondernemingsplan. "De gemeente steunt het initiatief met een kleine bijdrage. De opkomst en het enthousiasme van deze middag is ook weer een bewijs dat het initiatief in een behoefte voorziet," aldus initiatiefneemster Ellen. Een barbecue tijdens Burendag staat al gepland.