Zilkse motorrijder Van Hooff trekt veel vrouwelijk schoon

11 may 2015
Sassenheim

Naast de vrouwelijke bezoekers zijn ook motor- en (reis)boekenliefhebbers aanwezig om op de foto te gaan met Van Hooff en een gesigneerd boek van hem te kopen.

Voor de gelegenheid heeft Van Hooff zich buiten de boekhandel naast zijn geliefde Moto Guzzi opgesteld om bezoekers te ontvangen. 'Het is heel gezellig', laat hij weten. 'Ik zie erg veel bekenden.' Dat is niet zo vreemd: Van Hooff groeide op in De Zilk en ging daar en in Hillegom naar school. Er was ook een 82-jarige fan, een dame uit De Zilk. 'Paul heeft als baby nog bij me op schoot gezeten!', vertelt ze. 'Toen ik in de krant las dat hij hier zou zijn vandaag, aarzelde ik geen moment. Ik wilde hem zo graag nog eens zien.'

Schrijfritme

Van Hooff reed in drie jaar van Alaska naar het zuiden van Zuid-Amerika en schreef een boek over deze bijzondere reis. De recensies over zijn werk zijn tot nu toe lovend en daar is hij natuurlijk enorm trots op. 'Vijf jaar heb ik erover gedaan. Ik ben enorm geholpen door Pieter Webeling die kritisch heeft meegelezen. Ik denk dat ik zo'n honderdvijftig pagina's heb geschrapt. Bepaalde gebeurtenissen heb ik moeten afzwakken en meer genuanceerd moeten opschrijven omdat Pieter zei dat de lezers dat echt niet zouden geloven. Hij zei: 'Je moet voor het boek kiezen, niet voor de reis'. Hij dwong me in een bepaald schrijfritme, stuurde me en remde me af. Ik weet nu wat de valkuilen zijn en wat voor rituelen je nodig hebt om te schrijven.' Ondertussen geeft hij veel interviews over zijn verschenen boek, maar moe worden van (dezelfde) vragen wordt hij niet: 'Ik ben altijd journalist geweest, dus ik vind het heel leuk om nu aan de andere kant van de microfoon te zitten'.

Er zijn nog een aantal gesigneerde exemplaren van Man in het zadel in de boekhandel verkrijgbaar.