Vijf koninklijke lintjes uitgereikt in Teylingen

28 april 2015
Voorhout

Gretha Jansze-Boerma is tachtig jaar en heeft haar sporen verdiend als ouderling in de Protestantse Gemeente in Sassenheim en Voorhout. Ze heeft de jeugd met bijbelverhalen uit het blote hoofd enthousiast gemaakt voor het geloof. Daarnaast was zij bestuurlijk actief in de Nederlandse Christelijke Vrouwenbond en De Doorstarters. De opmerkelijk kwieke dame is ook het boegbeeld van de vrouwengymnastiek in Voorhout. Bijna veertig jaar gaf ze daar enthousiast gymles.

Foreholte

Paul Jochemsz en Jan Regeer zijn geen onbekenden van elkaar en werden beiden gedecoreerd vanwege hun uitzonderlijk inzet voor VV Foreholte. Jochemsz was bestuurslid en maakte onder andere de opzet van een Technisch Verenigingsplan en de Commissie Waarden en Normen. Bovendien moderniseerde hij als voorzitter de Oranjevereniging in Voorhout en leidde als voorzitter ook de Stichting Boerhaavehuis. Jochemsz is bovendien ook nog spreekstalmeester bij Carnavalsvereniging De Bokken waar Jan Regeer voorzitter is.

Breedlachend

Jan Regeer is de huidige voorzitter van Foreholte. Hij heeft grote verdiensten als organisator van het Jan Schramajeugdtoernooi. Hij weet daarvoor 300 vrijwilligers enthousiast te maken en aan de club te binden. Kortom hij heeft Foreholte lokaal en regionaal op de kaart gezet. Regeer zat breed te lachen toen de burgemeester vroeg of ze van elkaar wisten dat ze voorgedragen waren.

Ria Krol-Faber is de jongste gedecoreerde. 'Ze heeft alles in de gaten' vertelde haar dochter. Ze had daarom in grote spanning gezeten of haar moeder het zou ontdekken. Ria schudde lachend het hoofd. Een complete verrassing dus. Zij kreeg een lintje voor haar bestuurlijke en organisatorische werk bij de Stichting Beheer Park Rusthoff en Stichting Oud Sassenheim. Zij stond aan de wieg van grote Rusthoff-evenementen als Halloween, waar ze ook met veel genoegen 'de heks' speelde.

Stille kracht

Tenslotte werd André van Harskamp naar voren geroepen. Deze inwoner van Lisse is 37 jaar actief in de Protestantse Kerk in Sassenheim. Hij zorgt voor de bloemstukken bij de wekelijkse eredienst. Daarnaast verzorgt hij de weeksluiting in het Verpleeg- en Verzorgingshuis De Schutse in Noordwijkerhout. Daar bezoekt hij dagelijks zijn moeder van 98 die hij uit respect en liefde lachend 'de jonge blom' noemt. 'Een stille werker achter de schermen' concludeerde Breuer met een glimlach.