Sophie's droom komt uit: korfbalfinale winnen in Ahoy'

19 april 2015
Capelle aan den IJssel

De zeventienjarige Capelse speelt in de A1 van het Delftse Fortuna/My Collections. Met dit team stond ze onlangs in de finale tegen DeetosSnel. En met succes. Mede dankzij drie doelpunten van Sophie werd het landskampioenschap na een 22-19 overwinning in de wacht gesleept.

"Onwijs gaaf!", antwoordt Sophie op de vraag naar haar ervaring. "Het was fantastisch. Ahoy' is zo groot. We hebben er een dag voor de finale getraind om alvast een beetje te wennen. Maar ja, dan zitten er de volgende dag wel duizenden mensen te kijken. Dat geeft natuurlijk extra spanning, maar onze trainers hebben ons heel goed voor weten te bereiden. We kwamen in de finale nog wel met 0-3 en 1-4 achter, maar daarna kwamen we steeds beter in ons spel. Na de 4-4 hebben we de hele wedstrijd voor gestaan. Ons team heeft zoveel kwaliteiten en is zo hecht dat ik denk dat we daardoor de beker hebben gewonnen. Inderdaad een droom die uitgekomen is!".

Overstap
Sophie begon als speelster bij het Capelse KCC en wist zich ook daar in de kijker te spelen. "In de B-jeugd was ik jeugdinternational. Het WK werd voor mij persoonlijk een grote domper. Al na twaalf minuten in de eerste wedstrijd scheurde ik mijn enkelbanden. Daardoor miste ik met KCC ook nog eens de wedstrijden om het Nederlands kampioenschap. Maar gelukkig heb ik de blessure achter de rug en kan ik er weer helemaal voor gaan. De overstap naar Fortuna is mij prima bevallen. Ik kende de meeste spelers wel, omdat we met KCC vaak tegen Fortuna hadden gespeeld. En mijn huidige trainer Ed van der Steen was ook mijn trainer toen ik in KCC B1 speelde. Dat alles zorgde ervoor dat ik heel goed ben opgevangen. Nu brengt mijn moeder me naar Delft voor de trainingen. Maar volgende maand word ik 18 jaar en ik heb mijn rijbewijs al gehaald, dus straks kan ik op eigen gelegenheid."

Sophie studeert sinds dit studiejaar aan de HALO in Den Haag. "Sporten is mijn ding! Daar wil ik mijn beroep van maken. Ik weet nog niet precies in welke richting. Daar kom ik in het verdere verloop van de studie wel achter. Ik stapte twee jaar geleden over van KCC naar Fortuna. Ik kom er nog graag. Ik heb jaren met plezier gespeeld bij KCC en probeer dan ook zeker contact te houden. Na de gewonnen finale kreeg ik ontzettend veel berichten, zeker ook vanuit KCC. Dat vond ik fantastisch!".