Honden-deel-service nu ook in Amsterdam

13 april 2015

Door het grote succes en het aantal aanmeldingen was Berends genoodzaakt om met een nieuw platform te komen waarbij baasjes en wandelmaatjes elkaar kunnen vinden en zelf contact met elkaar op kunnen nemen voor een eerste kennismaking. Door de lancering van dit nieuwe platform ziet de honden-deel-service de mogelijkheid om uit te breiden naar andere steden, waaronder Amsterdam. Vanaf nu is het dus voor elke Amsterdamse hondenliefhebber mogelijk om snel met buurtbewoners in contact te komen voor het wandelen met de hond.

Initiatiefnemer Berends: 'Sinds begin februari bracht ik buurtbewoners via de mail met elkaar in contact, maar door de vele aanmeldingen was dat niet langer mogelijk. Ik heb me verdiept in de mogelijkheden voor een nieuw platform. Met dit nieuwe platform hoop ik nog meer baasjes aan wandelmaatjes te kunnen koppelen, waardoor meer mensen van een hond kunnen genieten en dat nog meer honden vaker worden uitgelaten. Dat is tenslotte de reden geweest om met dit project te starten.'

Via de site; www.hondjeuitlaten.nl kunnen baasjes en wandelmaatjes zich aanmelden. Bij de aanmelding maakt men een profiel aan waarmee hondenliefhebbers en eigenaren elkaar informatie geven over hun hond(enwens). Hierbij wordt onder andere de beschikbaarheid aangegeven, of men ervaring heeft met uitlaten, of in het geval van de hondeneigenaar, om wat voor soort hond het gaat, de grote en het gedrag van de hond. Met behulp van een zoek- en kaartfunctie kunnen baasjes en wandelmaatjes dan op zoek gaan en in contact komen met iemand in de buurt.

Berends: 'Uiteindelijk moet Hondjeuitlaten voor de Nederlandse hondenliefhebber worden, wat Snappcar en AirBnB voor autogebruikers en vakantieliefhebbers is'.