Veel live muziek tijdens Pieperrace

08 april 2015
Volendam

Zo'n 45 schepen hebben zich al ingeschreven waaronder de Lutgerdina Smeltekop (skûtsje) en de Broedertrouw (Grote Klipper). Daarnaast is er dit jaar veel aandacht besteed aan muziek.

Traditiegetrouw zal de Volendamse fanfare op zondag 12 april rond 10.30 uur het startschot muzikaal begeleiden met een muzikale wandeling vanaf de visafslag. Bij de rondvaartboot van de 'Marken Express' die zowel zaterdag als zondag met gasten langs het wedstrijdveld tochtjes vaart, stappen ook 'de zangertjes van Volendam' op, een kinderkoor in klederdracht van rond de veertig Volendammertjes. Ook rond de visafslag waar de speaker van de organisatie de bezoekers informeert over de wedstrijd zal dit koor waar onder andere ook Jan Smit leerde zingen, tussen 10.30 en 12.00 uur optreden.

De binnenkomende schepen en toeschouwers worden op zondag tussen 15.00 en 17.00 uur nog eens verrast met 'De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht', een kleurrijk Amsterdams straatorkest met als specialisatie de wereldmuziek. Vol vuur zet de Liefdesnacht al meer dan 25 jaar overal waar ze komt de boel op stelten.

Voor alle verder wedstrijd informatie zie www.piepperrace.nl en de Facebookpagina van de Pieperrace.