Schaatser Bart Valentijn sluit seizoen af met brons

24 march 2015
Alphen aan den Rijn

Tot en met het vorige seizoen schaatste Bart bij de Alphense Schaatsvereniging De Rijnstreek. Sinds mei 2014 traint hij bij het semiprofessionele schaatsteam Wim Nieuwenhuizen, waar ooit Paulien van Deutekom en Jochem Uytdehaage schaatsten.

Bart deed dit seizoen veel ervaring op, zowel in binnen- als in het buitenland. Trainingskampen in het Italiaanse Baselga di Pine, meerdere malen in Erfurt en Inzell en in het Heerenveense Thialf. Bij grote internationale wedstrijden moet vaak uitgeweken worden naar andere banen, zoals nu dus naar IJsbaan Twente in Enschede.

Op de eerste dag van de Vierkamp stonden een 500 en een 1.500 meter op het programma. Na de wedstrijden stond Bart derde. De volgende dag kwamen de 1.000 en de 3.000 meter. In deze laatste wedstrijden reed de Alphenaar twee maal een pr en wist hij zich zeker van het brons.

In totaal reed Bart dit seizoen dertig persoonlijke records. Hij kijkt daarom tevreden terug op zijn eerste seizoen bij Team Wim Nieuwenhuizen en geniet van de geplande vier tot vijf weken actieve rust.