Festivals Spaarnwoude voor vijf jaar zeker gesteld

17 march 2015
Spaarnwoude

Met hun handtekeningen bezegelen schapsvoorzitter Jaap Bond, tevens gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, en directeur Brian Bout van Amsterdance Beheer BV de plannen: jaarlijks vier festivals in Oosterbroek. Dit deel van Spaarnwoude ligt in gemeente Velsen, het festivalterrein wordt daarom toepasselijk Velsen Valley genoemd.

Onder de vier festivals één nieuwe formule: Beyond. Het festival op 16 mei onderscheidt zich van alle andere festivals door het verbod op mobiele telefoons en selfies, en een hoofdrol voor kunstenaars en hun collectieven, meer dan voor de muziek. Gebrek aan hoofdpodium, programma en de afwezigheid van sterrendj's moet garant staan voor een aparte beleving.

De andere drie beproefde festivals uit de keuken van Amsterdance Beheer zijn Dance Valley (21e editie, op 1 augustus), Dutch Valley (5e editie, op 8 augustus) en Latin Village (11e editie, op 9 augustus).

Bestuursvoorzitter Bond is blij met de afspraken. 'Spaarnwoude is er voor iedereen. Behalve fietsers, ruiters en wandelaars zijn er tal van andere doelgroepen voor wie dit fantastische recreatiegebied ooit is aangelegd. Uiteraard streven wij altijd naar een goede balans. Bovendien is Velsen Valley uitgegroeid tot een state of the art evenemententerrein dat kan wedijveren met de beste terreinen in de wereld. Ik vind het mooi dat organisatoren als Amsterdance Beheer elk jaar weer talloze festivalgangers weten te trakteren op een feestje in de buitenlucht. Dit voorziet in een grote maatschappelijke behoefte. Het is fijn dat Recreatieschap Spaarnwoude op die behoefte kan inspelen.'