Burgemeester Joyce Sylvester bij tentoonstelling in Pouloeuff

09 march 2015
Naarden

'Hoewel ze de ontwikkelingen van de galerie al langer volgde, was ze nog niet eerder in de gelegenheid om een officiële opening bij te wonen. Maar op de eerste warme dag van het jaar stond ze daar, midden tussen de kunstenaars waar ze met hen uitgebreid sprak over hun werk, inspiratie en ideeën.

Als burgemeester van Naarden en fractiebestuurder van de PvdA onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille Cultuur, is Sylvester een actief pleitbezorger van particuliere initiatieven op het gebied van kunst-en cultuur. Zeker in een tijd dat de overheid een culturele kaalslag in de sector voert. De burgemeester wees op het belang van deze initiatieven om zo de kunstenaars een stap verder in hun carrière te helpen en bovendien een levendige cultuur in de stad te stimuleren', aldus De Swarte.

'Als betrokken burgemeester en kunstliefhebber zag Sylvester direct ook verschillende kansen en mogelijkheden om het werk van de jonge talenten extra onder de aandacht van het grote publiek te brengen. 'Zo zouden de versmolten beelden dieren van Danielle Frenken en architectonische foto's van Paul Starink zeker niet misstaan in Het Arsenaal van Jan de Bouvrie en zag ze voor de suikersieraden van Moniek van der Hoorn een goede match met de duurzame cadeauwinkel Natuurlijk.'

De tentoonstelling Veranderingen is tot en met 3 mei te zien. De galerie is een onderdeel van de Keep an Eye Foundation waarbij jonge (pas afgestuurde) kunstenaars een podium krijgen om hun werk kosteloos te exposeren.