Sparta Cricket 1888: sfeervolle multiculturele club

05 march 2015
Capelle aan den IJssel

Volgens Jörg Kamerbeek, PR-man van de club, is dat prima gelukt. "Om op een goed niveau mee te kunnen draaien, zal je een aantal profs in je selectie moeten hebben. Die moeten dus vanuit het buitenland komen. Via ons netwerk en dankzij een aantal sponsors zijn we daartoe in staat. We zijn blij dat Muhammad Wasim weer voor ons komt spelen en coachen. Het is een zeer ervaren speler. Hij kwam als international zowel uit voor Pakistan als voor Nederland. Als club mogen we twee buitenlandse spelers in het eerste team uit laten komen, maar omdat Muhammed volgens de regels van de cricketbond een Nederlander is, hebben we wat meer mogelijkheden. We gaan het  komend seizoen dan ook zeker weer van zijn talent en spel profiteren. En genieten! Onze nieuwe coach komt uit Nieuw-Zeeland. Het is Matthew Thomas, een 24-jarige spinbowler en batsman, die gespeeld heeft voor Nieuw Zeeland onder negentien jaar. Hij heeft onlangs zijn debuut gemaakt voor het zogenaamde Northern District. We verwachten dat hij met name onze jeugd veel zal kunnen leren. De coach van vorig jaar komt ook terug. Trent MacGrath is een sympathieke bowler/batsman die vorig seizoen de beste gemiddelden van Sparta op zijn naam schreef. Belangrijk dus dat hij er weer bij is. Ook voor het tweede team hebben we een goede slag kunnen slaan. Riaan Jeggels, een Zuid Afrikaan die vorig seizoen ook voor Sparta speelde, wordt de coach. Joost Martijn Snoep zal dit jaar weer de aanvoerder zijn."

De opening van het seizoen is op 3 mei met een thuiswedstrijd tegen het roemruchte 'Koninklijke' HCC uit Den Haag. Dit team degradeerde afgelopen seizoen uit de hoogste klasse.

Muskietenlarven
Volgens Jörg Kamerbeek is de verhuizing van Couwenhoek naar het Schollebos de rugbyers en cricketers uitstekend bevallen. "Ik durf te zeggen dat we het mooiste complex van Nederland hebben. We hebben op dit moment wel een probleem. Het veld zit vol muskietenlarven en dat trekt heel veel vogels aan, waardoor er veel schade aan het gras is aangericht. We hopen dat die problemen snel achter de rug zijn. Cricket is een sport die in Nederland niet veel belangstellenden trekt. Maar de mensen die wel komen, die zien dat dit een fantastische club is. Er zijn minimaal tien verschillende nationaliteiten bij ons aanwezig. Er is volledige acceptatie en respect voor elkaar. Dit is een multiculti vereniging waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht waar je vandaan komt. En dat is hier altijd al zo geweest! Wat dat betreft kan de maatschappij een voorbeeld aan ons nemen."