Porgy & Bess in de RAI

04 march 2015

Porgy & Bess is met 130 medewerkers in een originele versie te zien met de door de Gershwin familie geëiste grote cast. Een cast met sterren, die met Porgy & Bess ook schitterden bij The New York Metropolitan Opera, de Scala van Milaan en de Parijse Opera. Begeleid door een groot symfonie orkest.

Deze Porgy & Bess is dan ook een wereldproductie. De New York Times schreef over dit grote theaterepos met indrukwekkende massa scenes en een Romeo & Julia achtig liefdesverhaal: 'Porgy maakt kunst van het leven en van het leven kunst'. Het is een voorstelling over een onmogelijke liefde, verdriet, eenzaamheid, moord kwetsbaarheid maar bovenal over kracht.

Porgy & Bess is officieel een opera maar wordt ook wel America's Greatest Musical genoemd. Zij is de voorloper van musical klassiekers als West side Story, Phantom of the Opera en Les Miserables. Deze opera is tachtig jaar na de première nog steeds springlevend. De muziek is bij velen bekend en geliefd en het verhaal en de thema's daarin blijven tijdloos.

De Gershwins luidden met de creatie Porgy & Bess een nieuw tijdperk in. Niet alleen door hun artistieke aanpak, maar ook doordat zij de moed hadden in het Amerika van de jaren dertig een grote volksopera te brengen.

Via www.stardusttheatre.nl kunnen kaarten worden besteld.