Rene Kievit rekent af met zijn eigen verleden

24 february 2015
Akersloot

In december organiseerde Kievit al een collecte voor hetzelfde doel, maar nu stapt hij op de pedalen. Voor elke euro die wordt gedoneerd, rijdt Kievit een kilometer, tot een maximum van 1.000 kilometer. "Ik hoop dat ik inderdaad duizend euro bijeen mag fietsen, dat zou geweldig zijn" zegt Kievit. "De kinderen voor wie ik het doe, krijgen nu niet wat zij zo hard nodig hebben. Liefde en aandacht. In mijn jeugd heb ik het zelf meegemaakt, ik weet dus waarover ik praat."

Gevangenis

Kievit schreef zijn eigen ervaringen van zich af. Zo publiceerde hij onder andere het boek 'Mijn moeder was een hoer'. Een harde titel, een harde veroordeling, of gewoon het feitelijke verhaal? "Het laatste, want het is geen leugen en alom bekend geweest in de omgeving waar ik opgroeide. Ik werd geboren doordat ze per ongeluk zwanger raakte, maar moederlijke gevoelens waren er niet. Er was geen warmte, geen kopje thee als mijn zussen of ik thuiskwamen. Of ik boos op haar ben? Ach, wat heeft het voor zin. Ik zou alles wat er met mij is misgegaan op haar schouders kunnen leggen, maar ieder mens is uiteindelijk verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Dus ook voor mijn gevangenisverleden. Ik heb inmiddels het duistere verleden van mij afgeschud en ben opnieuw begonnen. Met een lieve vrouw uit deze regio. Samen zijn we heel gelukkig, hier in Akersloot."

Radicaal

Dat Kievit radicaal met zijn verleden heeft gebroken, blijkt uit het feit dat dit niet zijn eerste benefiettocht is. Eerder fietste hij al voor Kika, de Reumastichting, Stichting ALS en de Bot- en Spierstichting. Het is hem dus menens. Alsof hij moet bewijzen dat het ook na een slechte start in het leven, helemaal goed kan komen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. "Mijn uitgeverij calbona.nl heeft mij gesponsord met 1000 flyers, die ik zelf probeer aan de man te brengen, en ik heb een shirt ontvangen van Fietsplaza.nl uit Limmen. Ook Bike Action-Alkmaar en een bedrijf uit Schiedam, Autocentrum V&V, gaan sponsoren. Vanaf mei t/m oktober rijd ik ca. 26 toertochten door Nederland, Belgiƫ en Luxemburg voor Het Vergeten Kind, dus dat betekent dat ik een heel seizoen met bedrijfsnamen op het shirt kan rijden."

Kievit sponsoren als bedrijf of particulier? Kijk op www.justgiving.nl/nl/pages/9953-fietsen-voor-het-het-vergeten-kind of neem contact op via 06-12463386 of [email protected].