Egmond '40-'45 distantieert zich van illegale bunkergravers

16 february 2015
Egmond aan Zee

Stichting Egmond '40-'45 is druk bezig met het realiseren van bunkermusea aan de noordkant van Egmond aan Zee. Zij kunnen de slechte publiciteit rond de illegale gravers niet gebruiken. Voorzitter Martijn Visser: "Het bunkerclubje gaat op een heel grove manier te werk, met bouwlampen en een aggregaat. Zelfs hun kinderen gaan mee op de nachtelijke trips. De locaties die zij bezocht hebben, worden vervolgens niet netjes dichtgegooid."

"De manier waarop deze groep te werk gaat past zeer zeker niet bij onze visie om de natuur in z'n waarde te laten. Als wij onderzoek doen naar overblijfselen betreffende voormalige verdedigingswerken uit de Tweede Wereldoorlog, gaat alles in overleg met PWN. Er is dan ook altijd een boswachter bij aanwezig. Helaas wordt onze stichting in één adem genoemd met de nachtelijke activiteiten van de illegale gravers. Dat kan ons sponsoren kosten."

De eerste bunker van Egmond '40-'45 is inmiddels vrij van puin. "Het is wachten op de vergunningen van de provincie, maar deze zomer moet het gebeuren: dan gaat ons eerste bunkermuseum open." 

De stichting is nog op zoek naar vrijwilligers, donateurs (minimaal 29,95 euro), sponsoren en tastbare herinneringen, zoals voorwerpen uit de periode '40-'45. Kijk voor meer informatie op www.egmond4045.nl, mail naar [email protected] of bel 06-21807209.