Schrijver Joris Luyendijk geeft lezing in Bussum

15 february 2015
Bussum

Twee jaar lang zat hij ondergedompeld in deze wereld en schreef hij daarover voor The Guardian, NRC-Handelsblad en de Belgische De Standaard. Op 23 maart vertelt hij erover in Bussum. Joris Luyendijk is journalist, schrijver, correspondent en televisiepresentator. Door het vakblad De Journalist werd hij in 2006 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar.

In 2011 verhuist Luyendijk naar Londen waar hij voor The Guardian een blog over de financiƫle wereld gaat bijhouden. Hij leeft in The City, heeft gesprekken met de mensen die er werken, beschrijft hun werkdagen en gewoontes en onderzoekt wat er gebeurt. Deze gesprekken en ervaringen zijn beschreven in het in februari gepubliceerde Dit kan niet waar zijn. De conclusie die hij in dit boek trekt is stevig en pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. En dat gebeurt allemaal met de beste bedoelingen door mensen die precies dezelfde zorgen hebben als iedereen. De scherpe blik en de onbevangen manier van vragenstellen zorgt ervoor dat Luyendijk als geen ander inzichtelijk maakt hoe we ervoor staan. And it is not pretty.

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De entree bedraagt 12,50 euro, leden van de bibliotheek betalen 10 euro. Een toegangskaart kan digitaal gereserveerd worden via de bibliotheek.