Vespohal gered voor toekomst

28 january 2015
Nieuw-Vennep

De Vespohal is in het verleden altijd gebruikt door badmintonvereniging Nieuw-Vennep. Maar die verhuisde na het gereed komen van sportcomplex de Estafette naar dat nieuwe onderkomen.

Leeg
Daarna huurde sportvereniging Pax de sporthal, maar toen ook het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp gereed kwam, vertrok s.v. Pax daarheen en kwam de hal voor langere tijd leeg te staan.

De Stichting Vespohal, die eigenaar en beheerder van de hal is, bleef daarna echter naarstig op zoek naar een nieuwe gebruiker. Die heeft de stichting, waarvan Kees Tebbens, Thomas Hendriksen, Arie-Willem Koolhaas, Bauke de Jong en Ben Perdaan het bestuur vormen, nu gevonden.

Verdubbeling
Freestyle Gymnastic zit, na begonnen te zijn in een pand in de Staringstraat, al enige jaren inĀ  de Boekweitstraat. Oprichter Edgar Lindeman: 'In deze ruimte beschikken wij nu over 550 vierkante meter. De Vespohal levert voor ons een verdubbeling aan ruimte op. En die ruimte hebben wij nodig voor de groei van onze afdelingen vrij springen, freerunnen, turnen, en competitief en recreatief trampolinespringen.'

Omdat er vanwege de huidige slechte staat van de Vespohal volgens secretaris Ben Perdaan door de Stichting Vespohal nog wat losse eindjes aan elkaar geknoopt moeten worden, wilde de stichting eigenlijk pas in de publiciteit als alle besprekingen afgerond, en ook de data van reconstructie en de start van de nieuwe gebruiker bekend zouden zijn.

Gemeenschap
'De Vespohal is indertijd gebouwd met middelen vanuit de gemeenschap en is altijd een autonome sporthal geweest die zelf de broek kon ophouden', aldus Perdaan.

'De manier waarop de hal achtergelaten is, verdiende geen schoonheidsprijs. Maar wij willen wel van alle berichten af in de sociale media, zoals op Facebook en Twitter, dat de Vespohal afgebroken gaat worden. Bijna alle ramen van de hal zijn al ingegooid en er worden steeds meer vernielingen aan het pand aangebracht. Dat moet echt gestopt worden. Iedereen moet weten dat de Vespohal opnieuw gebruikt gaat worden en dat wij die mogelijk al dit jaar volledig energieneutraal gaan renoveren.'