Schreurs: ik heb nooit giften aangenomen

20 january 2015
Roermond

De advocaat stelt dat Schreurs ,,geschokt’’ is door de verwijten aan zijn adres. Schreurs zou door deze zaak een enorme reputatieschade lijden, twittert Belleman naar aanleiding van uitlatingen van diens advocaat Van der Bruggen.

Zowel Van der Bruggen als Van Reys advocate Gitte Stevens klagen dat het proces te snel komt. De stukken waren pas eind december binnen. Het onderzoek is geeneens klaar, want het OM hoort in februari nog getuigen, zei Stevens. Zij wil dan ook terugverwijzing van de zaak Van Rey naar de rechter-commissaris, en meer tijd om de zaak voor te bereiden.
Ook volgens Van Pols advocaat Peer Szymkowiak is de zaak een haastklus geworden. Hij heeft zich niet terdege kunnen voorbereiden, hield hij de rechtbank vanmiddag voor. Hij wil de mogelijkheid krijgen aanvullende onderzoekswensen later in te dienen.
Foto: De rechtbank (VLNR) J.F. Koekebakker, voorzitter J.H. Janssen en S.M. den Hollander voorafgaand aan de regiezitting. De rechtbank is begonnen met de rechtszaak tegen Jos van Rey die wordt verdacht van corruptie. De voormalige Roermondse VVD-wethouder was zelf niet bij de zaak aanwezig. ANP MARCEL VAN HOORN