Uithoornaar in adviesraad over Schiphol

20 january 2015
Uithoorn

De nieuwe Omgevingsraad Schiphol (ORS) bestaat uit een Regioforum en een College van het Advies. Het College van Advies adviseert bewindslieden van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en richt zich op vraagstukken van ruimtelijk beleid, infrastructuur en regionaal economisch beleid in relatie tot de ontwikkeling van Schiphol en haar omgeving.

Er zijn drie bewonersvertegenwoordigers in het College van Advies. Deze zijn gekozen door de tien 'cluster vertegenwoordigers' van de ORS, die op hun beurt gekozen zijn door de circa 90 bewonersorganisaties die actief zijn rondom Schiphol.

Het College van Advies bestaat verder uit vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de luchtvaartsector en de regionale overheden. Ook een vertegenwoordiger van het regionale bedrijfsleven en de regionale milieubeweging kunnen aanschuiven.

Op 29 januari wordt in het provinciehuis in Haarlem in aanwezigheid van staatssecretaris Mansveld het officiƫle startsein gegeven voor de Omgevingsraad Schiphol.