Tiende Capelse Dijkloop trekt ruim honderd deelnemers

17 january 2015
Capelle aan den IJssel

Organisator Menno Lieven pakte met een tijd van 20 minuten en 25 seconden de tweede plaats. Ruben Stittelaar uit het Gelderse Tricht werd derde. Daphne Lamboo uit Schoonhoven pakte bij de dames de eerste prijs, op de voet gevolgd door Augüsta van Hoogdalem uit Vlaardingen en Simone Smits uit Capelle. De lopers werden weggeschoten door de 86-jarige Wim Kloos, die in het verleden maar liefst 65 marathons liep.

Onder de deelnemers was de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans. Hij finishte twee minuten voor Pieter Holkamp die als fractievoorzitter van D66 het evenement met een paar fractieleden aangreep om de zes kilometer in D66 tenue te volbrengen.

Menno Lieven had op meer deelnemers gehoopt, maar was toch tevreden. "We kunnen heel positief terug kijken op deze dag. Zowel de lopers als de vrijwilligers hebben laten weten dat ze het een mooi evenement vonden. Dat heb ik zelf ook zo ervaren. Het is veel werk geweest om dit te organiseren en dan is het fijn te horen dat het vele werk wordt gewaardeerd. Het is nog te vroeg om te zeggen of we dit volgend weer kunnen organiseren. Eerst zal ik met de andere vrijwilligers alles evalueren. De atletiekagenda is vol en lopers kunnen uit meerdere evenementen kiezen. Daarnaast moet het passen in de schema’s van de atleten die bijvoorbeeld trainen voor een halve marathon. Als we doorgaan zullen we dus meer aan de weg moeten timmeren en ook de nieuwe datum sneller bekend moeten maken. Maar ik heb vandaag heel veel lopers gezien die eerder ook van de partij waren. Ik denk dat die vandaag opnieuw hebben genoten en dat we via mond-tot-mond reclame steeds verder kunnen groeien. De meeste evenementen beginnen kleinschalig en groeien daarna uit tot iets moois. Denk bijvoorbeeld aan de Rotterdam-marathon. Ik denk dat dat ook voor de Capelse Dijkloop zou kunnen gelden. Uiteraard niet zo massaal, maar wel voor een grote groep mensen  die hier in de buurt wonen. Het is dichtbij, laagdrempelig en we hanteren een laag inschrijfgeld. Maar zoals gezegd, eerst gaan we het allemaal eens rustig evalueren."