Hendrik Boland nieuwe wethouder van Muiden

15 december 2014
Muiden

Na de aankondiging van huidig wethouder Meerhof terug te treden uit het college van B&W van Muiden, kreeg D66 Muiden Muiderberg de opdracht op zoek te gaan naar een opvolger.

Boland is vorige week voorgesteld aan coalitiepartners VVD, OMM en CDA en werd unaniem geaccordeerd als wethouder. De nieuwe wethouder presenteert zich op donderdag 18 december aan de voltallige gemeenteraad. Het is de bedoeling hem direct daarna te be√ędigen, zodat hij zich de komende maand, samen met Meerhof, kan inwerken in de zware dossiers. Meerhof vertrekt eind januari.

D66'er Boland was raadslid in Enkhuizen, raadsgriffier in de gemeente Andijk, waar hij het instituut griffie vorm gaf, en van 2007 tot 2013 wethouder van Enkhuizen.Sinds 2010 was hij ook loco-burgemeester. In Enkhuizen en omgeving staat hij bekend als een daadkrachtig bestuurder, laat D66 weten.

Voor zijn tijd als bestuurder was Boland zelfstandig ondernemer en zeilkapitein, directeur van de BBZ (Beroepschartervaart) en directeur en kwaliteitsmanager van Register Holland.