Nieuwe biebbus in Zeevang

09 december 2014
Oosthuizen

De jeugdbus bezoekt op de donderdag, elke drie weken, alle scholen in de dorpskernen. Donderdag 22 januari 2015 start deze nieuwe bibliotheekvoorziening. De leeftijdscategorie waar de bus zich op richt is van 0 tot 12 jaar. De collectie bestaat uit jeugdboeken, dvd's en tijdschriften. Voor kinderen die wat moeite hebben met lezen is er een 'Makkelijk lezen plein'. Ook is er een Boekstart collectie aanwezig.

De jeugdbus staat nabij de basisscholen. Maar kinderen/ouders/verzorgers kunnen ook individueel gebruik maken van de bus om materialen mee naar huis te nemen. De kinderen zijn uiteraard gratis lid van de bus. Er wordt echter wel eenmalig 2,50 euro inschrijfgeld gevraagd. Er zijn momenteel 515 mensen lid van de bibliobus van Karmac Bibliotheek Services, waarvan 410 kinderen. De 105 volwassenen kunnen per 1 januari 2015 niet meer terecht bij de bibliobus. Er zijn echter steeds meer mensen die een e-reader hebben waarmee ze thuis boeken kunnen lenen. Mensen die geen kans zien om ergens boeken te lenen, kunnen zich bij de gemeente melden.

Abonnees van de bibliobus van Karmac kunnen uiterlijk donderdag 18 december al hun geleende boeken inleveren bij de bibliobus. De bibliobus rijdt dan voor het laatst dit jaar.