Dames Lions Club 6211 i.o. in actie voor Voedselbank

08 december 2014
Maastricht

De dames van de serviceclub zijn herkenbaar aan de button ‘do small things with great love’; de lijfspreuk van deze Maastrichtse Lions Club in oprichting. 

In december komen veel mensen in actie voor de Voedselbank. Dat is hard nodig, want er zijn steeds meer mensen en gezinnen die de hulp van de Voedselbank voor hun levensonderhoud goed kunnen gebruiken. Nieuwe voorraad blijft dan ook noodzakelijk, vinden ze bij de Lions Club. 

Lions Club Maastricht 6211 i.o. zet zich in voor goede doelen dicht bij huis. Karin van der Ven van de commissie goede doelen: ,,Wij zetten ons graag in voor mensen die door omstandigheden een zetje in de rug nodig hebben. Al vanaf de start van onze club is de Voedselbank voor ons een belangrijk doel. Tijdens onze vergaderingen levert ieder lid minstens drie lang houdbare producten in. Die producten worden de dag erna naar de Voedselbank in Heugemerveld gebracht. Zaterdag 13 december pakken we het steviger aan. We organiseren dan een grootscheepse inzamelingsactie in samenwerking met Jumbo Mosae Forum Maastricht. De lang houdbare levensmiddelen die de mensen die dag bij ons inleveren worden de maandag daarna bezorgd bij de Voedselbank Zuid Limburg. Zij zorgen dan voor de verdere distributie.” 
Behalve Jumbo Mosae Forum (inzamellocatie en drukwerk flyers en posters), dragen ook MediReva Maastricht (transport en tijdelijke opslag) en Q-Park (parkeerplaats in Mosae Forum voor het bestelbusje) hun steentje aan de actie bij.