Kerstcadeau voor alle kinderen

07 december 2014
Amsterdam

De laatste weken voor Kerst zijn veel ouders druk in de weer met het inslaan van cadeaus voor onder de kerstboom. Kinderen hopen, enkele weken nadat de Sint is langs geweest, op een geschenk van de Kerstman. Helaas zijn niet alle ouders in staat om aan deze verwachting te voldoen. 'Kerstman voor één dag' helpt juist deze ouders.

Sinds 2002 steekt JCI Amsterdam de handen uit de mouwen om, in samenwerking met onder andere voedselbanken en andere instellingen voor gezinshulp, ervoor te zorgen dat alle kinderen een cadeautje kunnen verwachten rond de Kerst.

JCI Amsterdam staat op vier locaties in Amsterdam bij een kerstboom met papieren kerstballen. Degenen die willen helpen kunnen een kerstbal uit de boom halen waarop de leeftijd en geslacht van een van de kinderen staat. Het is de bedoeling dat er iets leuks voor hem of haar wordt gekocht. De organisatie is te herkennen aan de kerstboom en de kerstmutsen. Alle verzamelde cadeaus worden aan het einde van de dag naar verschillende instellingen voor gezinshulp gebracht.

Zaterdag 20 december zijn de vrijwilligers van 10.00 tot 16.00 uur te vinden op drie locaties: de Linnaeusstraat bij Kwekkeboom, het Hoofddorpplein bij de Kruidvat, de Beethovenstraat voor de Etos en de Kinkerstraat voor de Actie Sport.