Madelon Koelinga debuteert met 'De schoenenprinses'

02 december 2014
Gouderak

De schoenenprinses is een kijk- en (voor)leesboek voor kinderen van ongeveer drie tot en met zes jaar en handelt over een prinses die miljoenen schoenen had, maar toch iets miste. Tot zij op een dag een vrouw zag met schoenen die zij nog niet had en op zoek ging. Een leuk verhaal met een duidelijke moraal, maar het meest bijzonder zijn de illustraties. Die staan garant voor uren kijkplezier. "Fantasievol en gedetailleerd", zegt ze er zelf over. En inderdaad; hoe langer je kijkt hoe meer je ziet. Leuk voor de doelgroep, maar ook ouderen zullen er beslist plezier aan beleven. De tekeningen van Madelon zijn voornamelijk uitgevoerd in aquarel, acrylverf en fineliner. Priegelwerk soms, waaraan ze dagen heeft gewerkt, maar juist daardoor valt er zoveel in te ontdekken.

Een bezoek aan een open dag bij de Amsterdamse vestiging van uitgeverij Clavis uit het Belgische Hasselt bracht de uitgave van het eerste boek van Madelon in een stroomversnelling. Ze had wat eigen werk meegenomen in de hoop een paar kleine opdrachtjes te verwerven en ging weg met de afspraak dat ze aan haar eigen boek mocht werken. Een prettige verrassing! Het duurde al met al een maand of zeven voor De Schoenenprinses helemaal af was en in druk genomen werd. Er zijn door de uitgever enkele duizenden exemplaren verspreid over erkende boekhandels en webshops. Een leuk Kerstcadeautje voor kinderen!

Grafisch designer
Van jongs af aan wist Madelon dat ze iets wilde met tekenen. Ze studeerde af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (richting illustratie) en is nu bezig een carrière op te bouwen als illustrator van bij voorkeur kinderboeken. "Dat hoeven niet persé eigen boeken te zijn", vertelt ze. “Ik vind het ook leuk om verhalen van andere auteurs van passende prenten te voorzien. Of illustraties voor educatieve doeleinden te maken." Leven van haar hobby kan Madelon nog niet. Dus combineert ze haar bezigheden als illustrator nog met een baan als grafisch designer. Ook een creatieve uitdaging met computerprogramma’s als fotoshop in plaats van penseel en potlood als belangrijkste gereedschap. Ze werkt bij een bedrijf dat zich richt op social media en maakt onder meer afbeeldingen die op facebook worden geplaatst. "Een leuke baan, maar ik hoop in de toekomst meer en meer tijd en energie in mijn eigen werk te kunnen steken." Ze werkt alweer aan een volgend kinderboek. "Een verhaal dat handelt over taarten bakken." Maar veel meer wil ze er nog niet over kwijt. Dat blijft voorlopig nog een verrassing.

Het ISBN-nummer waaronder De Schoenenprinses verkrijgbaar is luidt: 978-9044822298.