Een fiets voor Merakel

24 november 2014
Lutjebroek

De jongeren van de Merakel waren aangenaam verrast toen Carola van stichting Barmhartige fiets, met Leon van leverancier De Fietsenmaker in Hoorn de fiets kwamen afleveren. De stichting had positief gereageerd op het verzoek van Merakel om hulp bij de mobiliteit van de dagbesteding bezoekers.

"Super leuk voor deze doelgroep die nu een extra activiteit kan ondernemen," zo klinkt het in het dankwoord van de stichting. Bezoekster Lisa mocht als eerste met Merakel bestuurslid Martin de fiets uitproberen.

Opvang
Stichting Merakel is opgezet als een stichting van ouders voor ouders en biedt ondermeer dagbesteding voor jongeren met een verstandelijke beperking; maar ook ook tijdelijke of andere flexibele opvang, zoals vakantieopvang, logeren, thuisbegeleiding en deeltijd wonen. Merakel is ook een van de geselecteerde instanties voor uitvoering van zorgtaken via de zeven West-Friese gemeenten in 2015. "Zit uw kind op de ZMLK of Mytyl school dan kunt u altijd even bellen met Merakel, 0228-521550 of neem eens een kijkje op de website," zo wordt gemeld.

Fietsmobiel
Stichting de Barmhartige fiets is een stichting die jaarlijks aanvragen beoordeelt van verenigingen en instanties voor bijdragen in fiets-mobiliteitprojecten. Na instemming worden al dan niet bijzondere fietsen geleverd via de professionele tweewielervakhandel. De stichting is opgericht door verzekeraars Enzo verzekeringen (als onderdeel van de Bovemij groep).