Hillegomse brandweerman Renze start eigen reclamebedrijf

18 november 2014
Hillegom

'Dat was geen misselijke brand', laat Topper weten. 'Toen we aan kwamen zagen we gelukkig alle leerlingen buiten staan. Dan voel je echt opluchting. Ik heb gelijk de deuren van mijn zaak gesloten toen ik de melding binnen kreeg'. Vrij makkelijk te doen, want Ret is een éénmansbedrijf. 'Het wordt natuurlijk wat moeilijker als er klanten binnenzitten, maar dat was nu niet het geval'.

De jonge ondernemer is ongeveer 3,5 jaar geleden Ret Reclame begonnen aan huis. Op een gegeven moment kreeg hij de kans om het nieuwe bedrijfspand te betrekken en hij heeft dit samen gedaan met Dennie Philippi, die op de begane grond Fietstrend runt. Het tweetal heeft de afgelopen weken hard gewerkt om te verbouwen. De bedrijfsnamen hangen al op de gevel, maar er moet nog wat gedaan worden aan de zichtbaarheid. 'Daar zijn we nog over aan het brainstormen, maar dat komt wel goed'.

Beide bedrijven zijn een unieke samenwerking aangegaan, het maken en ontwerpen van reclamefietsen. 'We zaten aan een bakkie en toen ontstond ineens dat idee. Dennie doet de fietsen en een en een is twee'. De eerste opdrachten zijn al binnen. Over ongeveer een week zal Jeroen Muller van de Houttuin zijn broodjes bezorgen op een door beide bedrijven ontworpen reclamefiets, compleet met mand. Ook de thuiszorg van de Hozo gaat op een dergelijke fiets door het dorp rijden en cliënten bezoeken.

Bij Ret Reclame kan men terecht voor onder andere reclame & internet in de breedste zin van het woord, van websites bouwen, t-shirts bedrukken, tot het printen en snijden van stickers aan toe. De nieuwste aanwinst van Renze Topper is een groot formaat printer, waarop hij dit allemaal kan doen. Voor meer informatie: www.retreclame.nl.