Programma De Harmonie

12 november 2014
Edam

Donderdag 13 november om 21.00 uur Sax en Zo, over 200 jaar Adolphe Sax. Kaarten kosten 10 euro.

Op 6 november is het 200 jaar geleden dat Adolphe Sax werd geboren. Hij is vooral bekend als de uitvinder van de naar hem vernoemde saxofoon. Maar buiten dit gegeven is zijn levensverhaal zo bizar en boeiend, dat het genoeg stof biedt voor een muzikale theatervoorstelling. De voorstelling wordt voorafgegaan door een presentatie van het saxofoon play-in-orkest, dat gedurende de middag onder leiding van saxofonist, dirigent en orkestleider Steffen Snip verschillende stukken heeft ingestudeerd.

Donderdag 20 november om 21.00 uur Jaap Boots. Kaarten kosten 10 euro.

Journalist / DJ en muzikant Jaap Boots speelt een voorstelling waarin hij verhalen verteld over ontmoetingen met grote muzikanten door de jaren heen, plaatjes draait en liedjes speelt. Alles met veel ambiance. De voorstelling worden gespeeld naar aanleiding van het boek 'Donderweg'.

Jaap Boots zag ze in zijn 30-jarige carrière als DJ, presentator en samensteller in dienst van de VPRO allemaal passeren: sterren en sterretjes, winnaars en verliezers. Hij bundelde deze ervaringen in het boek 'Donderweg. Mijn leven in de fast-lane van de popmuziek', dat op 7 november is verschenen In deze show vertelt (en zingt!) Jaap Boots uit het blote hoofd en op persoonlijke en spontane wijze, zijn levensverhaal in de fast lane van de popmuziek.

Live muziek in de Harmonie op zondag 16 november om 17.00 uur: June Noa met band. Toegang gratis.

Tijdens haar muzikale ontwikkeling vindt June Noa inspiratie bij muzikale grootheden als Solomon Burke, Joss Stone, Tina Turner en 'James Bond' componist John Barry. Haar grote voorbeelden zijn Sharon Jones & The Dapkings, Candi Staton en Naomi Shelton & The Gospel Queens. Al deze invloeden zijn terug te vinden in de sound van June Noa. Soul with a touch of Pop.