'We staan er mooi voor om volgend jaar Champions League te spelen' [nabuurten]

10 november 2014
Eindhoven

Geruime tijd dat PSV tegen het degelijke Heracles voetbalde, speelde PSV ook hoofdzakelijk tegen zichzelf. Als PSV tegen die andere Twentenaren had gevoetbald, waren ze wel zeker met een nederlaag naar Eindhoven teruggereisd.

Memphis liep over het hele veld voor het gros van de tijd, op zoek naar z'n vorm, die uitbleef. Willems heeft misschien nog hoofdpijn van twee klappen tegen z'n kop in één week, want die was ook niet zo gevaarlijk als de laatste weken. En nou mocht Arias eindelijk weer eens beginnen en laten zien dat ie z'n rechtsbackpositie waardig is, maar die kon het regelmatig niet bijbenen tegen de linksbuiten van Heracles.

De dagen dat Braziliaan Alex er stond voor 'money back guarantee', zijn allang gevlogen en van onze Mexicaanse achterhoede met Salcido en “Maza” Rodriguez schoot me ook nog even te binnen hoeveel betrouwbaarder die was voor het hele team. Met de huidige spelers zie ik het er voorlopig niet van komen dat ze aan dat verleden kunnen tippen.

Het moet gezegd worden dat PSV niet zo gek veel tegendoelpunten heeft in de Eredivisie, maar toch. Voor Zoet zou het veel rustiger zijn als er fatsoenlijk verdedigd werd, zo een paar meter voor hem uit.

De scheidsrechter is, thuis op z'n zolder, vast een PSV-supporter. De keren dat het 'ons' meezat vergeleken met Heracles… Zou leuk zijn om die stats te zien! PSV mag dus niet klagen all-in-all.

Ik ben bang dat Narsingh straks bij Oranje gewoon op de bank zit, if at all, want die is ook de ouwe nog niet - of weer niet. Adam Maher verdiende z'n plek en die moet Cocu maar rustig laten staan. Hij werkte hard in het verdienste van het elftal, zonder te klagen en is toch duidelijk een ander mens vergeleken met vorrig jaar.

Luuk de Jong dan nog eventjes aanhalen: leuk voor Luuk dat ie weer scoorde en die spetter op de lat was er zo eentje van zijn visitekaartje afgeven van: “Je ziet me wel niet, maar ik ben er wel degelijk.” Nu maar hopen dat die ballen er van nu af aan in vliegen.

Over een paar weken uit tegen Groningen, and we all know how difficult that can be. Hopelijk is PSV dan weer heel fris en gaan ze er met volle kracht en goeje moed weer tegenaan, zoals een potentiële kampioen dat waardig is. En niks nie van dat geklungel als tegen Heracles, want anders kunnen we het wel schudden.

We staan er mooi voor om volgend jaar Champions League te spelen, ik hoop dat de spelers dat ook zo zien en waarderen en dat ze zich dusdanig opstellen van nu af aan.

Groetjes van Down Understebove in Christchurch,
cheers, Marcel (aka @MarcelinNZ)