BEURSVLOER Raadsleden prikken vorkje mee in de Marokkaanse kookclub

03 november 2014
Maastricht

Deze match werd op dinsdagavond 21 oktober verzilverd in de tot restaurant getransformeerde accommodatie Kunstketel in de Frankenstraat. Met aan de feestelijk gedekte, rijkelijk met Marokkaanse gerechten gevulde eettafel een gezelschap dat doorgaans niet tot de doorsnee bezoekers behoort: Jan Hoen en een achttal raadsleden van de SP, PvdA en D66. Zij lieten zich de exotische gerechten, geserveerd door de vrouwen van de Marokkaanse kookclub, goed smaken.

De Marokkaanse kookclub is een begrip in Wittevrouwenveld. Ze bestaat uit
vrouwen uit de buurt die maatschappelijk actief zijn: velen doen vrijwilligerswerk bij Trajekt, de buurtbrök of andere maatschappelijke organisaties. De dames worden ook regelmatig gevraagd voor de catering op feestjes en partijen. Al enkele jaren komen zij wekelijks bij elkaar om samen te koken of andere activiteiten te ondernemen. De dinsdagavond is hun vaste avond.
 
Al deze (door welzijnsorganisatie Trajekt ondersteunde en gefaciliteerde) activiteiten vinden plaats in de accommodatie de Kunstketel in de Frankenstraat, op een steenworp afstand van buurthuis het Trefcentrum.
 
Wat verder nog ter tafel kwam
Een goed initiatief, dit gezamenlijk etentje, én leerzaam voor beide partijen, vond Jan Hoen. ,,De gesprekken aan tafel waren geanimeerd en serieuze onderwerpen werden niet uit de weg gegaan. Het was zeer gezellig. We hebben heerlijk gegeten en ook veel gelachen. Maar bovenal was het interessant om kennis te nemen van wat er leeft bij deze vrouwen, die leven in je stad en uit een andere cultuur komen.”

De wederdienst van de raadsleden? ,,De dames willen een eigen cateringbedrijf gaan opzetten en worden daarbij door ons met raad en daad bijgestaan,” aldus Hoen.
Als dank voor het aangenaam verpozen overhandigde Hoen aan het eind van de avond een gedicht van eigen hand aan Rabia Mouigouina, waarin hij de loftrompet stak over de Marokkaanse kookclub.
 
Op dinsdagmiddag 18 november is er opnieuw een maatschappelijke beursvloer. Deze vierde beursvloer – die wordt gehouden in het Centre Céramique in Maastricht - gaat van start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Als partner van de maatschappelijke beursvloer zal dichtbij.nl de komende weken met regelmaat ‘beursberichten’ publiceren over achtergronden en ontwikkelingen. Meer informatie vind je op  www.beursvloermaastricht.nl  Daar kun je je nog steeds inschrijven als aanbieder of juist met een vraag.