BEURSVLOER Voormalige bankdames bevangen door beursvloervirus

28 october 2014
Maastricht

De mogelijkheid om met gesloten beurzen mooie doelen te behalen, dat is wat haar zo aantrekt in het beursvloer-concept, zegt Gré Kingma. Als bankdirecteur van de ABN-AMRO was Gré altijd met geld bezig, maar door de beursvloer ging er een nieuwe wereld voor haar open. ,,Je ziet hoe mensen gebruik maken van elkaars vaardigheden, kennis en kunde. Dat levert veel blije gezichten op. En het fijne is: dit evenement is voor iedereen toegankelijk, met of zonder geld, dat speelt geen rol. Verrijkend is verder het creatieve proces en het ‘out of the box’ denken, dat onlosmakelijk met dit beursgebeuren is verbonden.”
 
Net als Gré heeft Marie-Elise een arbeidsverleden in het bankwezen (de ING). Sinds vier jaar runt zij haar eigen bedrijf - ‘Top geregeld’ - een organisatiebureau voor evenementen. Hoewel ze het er druk mee heeft, maakt ze voor de Maatschappelijke Beursvloer altijd tijd vrij. ,,Als vrijwilliger bij de Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht ben ik steeds meer betrokken geraakt bij maatschappelijke projecten. Van daaruit ben ik terechtgekomen bij de Maatschappelijke Beursvloer Maastricht: dé ruilbeurs waarbij vragende organisaties gelukkig worden gemaakt en bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid kunnen uitdragen. Het voelt als een virus, als je het eenmaal hebt kom je er niet gemakkelijk meer vanaf!”
 
Zowel Marie-Elise als Gré is zo’n 10 uur per week  bezig met de beursvloer, maar naarmate het evenement dichterbij komt, gaat er meer tijd in zitten. Wat houden hun werkzaamheden zoal in? ,,We verzorgen het logistieke verhaal. Dat varieert van het uitzoeken van een geschikte locatie en het organiseren van de catering tot het inrichten van de beursvloer. Dan is er de acquisitie, zoals het werven van de deelnemers, en na afloop de nazorg. Dit houdt in dat we telefonisch evalueren of de matches van de deelnemers naar tevredenheid zijn opgevolgd. En natuurlijk zijn we altijd op zoek naar verbeterpunten”, zeggen Marie-Elise en Gré.
 
De vierde Maatschappelijk Beursvloer Maastricht wordt gehouden op dinsdagmiddag 18 november in het Centre Céramique. Het evenement start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. In aanloop naar de beursvloer publiceert dichtbij.nl regelmatig ‘beursberichten’ over achtergronden en ontwikkelingen. 
Meer informatie vind je op www.beursvloermaastricht.nl  Daar kun je je nog steeds inschrijven als aanbieder of juist met een vraag.