DDW 2014: Groot Brabants Zwijnendebat op 26 oktober

18 october 2014
Eindhoven

Het debat maakt deel uit van een breder talkshowprogramma, in het kader van de Dutch Design Week georganiseerd door de provincie Brabant.

Deelnemers in het panel zijn vertegenwoordigers van gemeenten, landbouw- en natuurorganisaties, de recreatiesector, politiek en bedrijfsleven. En een zwijnendeskundige.

Vlees uit de natuur
De eerste gespreksronde heeft als thema: ‘Vlees uit de natuur’. Op verschillende plaatsen in Brabant lopen grote runderrassen rond om natuurgebieden te begrazen. Wat doen we met deze dieren na een mooi leven in de vrije natuur? Zijn er manieren te bedenken om hun vlees te vermarkten?

Met design thinking als methodiek gaat gespreksleider Michel Jehae het gesprek aan met bijzondere gasten. Een inspirerende kijk op duurzaam voedselgebruik.

Publiek debat
Het tweede deel van de talkshow heeft de vorm van een publiek debat. Het provinciebestuur kampt al geruime tijd met een dilemma: ‘Wat doen we met wilde zwijnen in de provincie?

Momenteel is er een nulstand-beleid van kracht, wat inhoudt dat wilde zwijnen vogelvrij zijn in onze provincie. Maar wilde zwijnen zijn intelligent en laten zich niet zo gemakkelijk pakken. Ze veroorzaken soms schade en zelfs verkeersongevallen.

Wat doen we ermee? De druk opvoeren en allemaal doodschieten? Met rust laten? Speciale leefgebied(en) maken? En wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor? Van wie zijn die zwijnen eigenlijk?

Praat mee
Een natuur mét of zonder zwijnen? U kunt erover meepraten op zondag 26 oktober, van 14.00 tot 16.00 uur in de Schellensfabriek. De toegang is gratis.

» Wil je op Eindhoven Dichtbij meer artikelen lezen over de Dutch Design Week van 2014, klik dan hier. «

Blijf op de hoogte van wat er allemaal te doen is in Eindhoven.
Like Uitgaan in Eindhoven op Facebook!