De Brug speelt 'The Mousetrap'

15 october 2014
Monnickendam

Toen in 1952 'The Mousetrap' in Londen in première ging, kon niemand vermoeden dat het stuk tot op de dag van vandaag non-stop gespeeld zou worden. Een thriller waarbij al sinds begin jaren vijftig het plot zorgvuldig geheim wordt gehouden en bezoekers plechtig moeten beloven naderhand nooit iets te verklappen. Daarom is er nooit een film of televisieversie van gemaakt.

Acht spelers van De Brug begeven zich onder bezielende regie van Margriet Weehuizen richting Monkswell Manor, een pension in het winterse Engelse platteland niet ver van het altijd woelige Londen. Daar gebeurt altijd zoveel en dan lijkt Monkswell Manor ver weg. Of toch niet??

Het is de eerste dag dat het jonge stel Mollie en Giles Ralston dit van een tante geërfde pand als pension gaan runnen. De eerste gasten zijn een merkwaardige mengeling van karakters. Al snel blijkt dat er zich een moordenaar onder de aanwezigen bevindt...

Het Weeshuis in Monnickendam leek De Brug een fraaie locatie voor dit Engelse pension. De voorstellingen worden op vrijdag 7 en zaterdag 8 november en zaterdag 22 en zondag 23 november gegeven. De eerste drie voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Zondag 23 november om 14.30 uur. De zaal is steeds een half uur voor de voorstelling geopend.

Entreekaarten kosten 10 euro. Voorverkoop is vanaf zaterdag 18 oktober bij Top 1 Toys op Zuideinde 6. Kaarten kunnen ook worden gereserveerd via [email protected] De voorstelling is niet geschikt voor kinderen onder de tien jaar.