BEURSVLOER Bertil Kaanen: maatschappelijk betrokken ondernemen moet in de genen zitten

15 october 2014
Maastricht

Het evenement lijkt een beetje op het aloude ‘heitje voor een karweitje’, maar dan in een nieuw jasje gestoken en aangepast aan deze tijd, vindt Kaanen. ,,Een mooi initiatief, dat goed past in onze manier van ondernemen.”
 
Ook Mosaqua heeft maatschappelijk betrokken ondernemen hoog in het vaandel staan, zegt Kaanen. Het zwemparadijs probeert daar zijn bedrijfsvoering zoveel mogelijk op aan te passen. 

Hoe het zwembad dit doet? Bertil Kaanen: ,,Door als bedrijf heel bewust na te denken over hoe je op een andere manier iets voor elkaar kunt betekenen. Zo hebben wij een aantal doelgroepen als senioren, mensen met hart- en vaatziekten en moslima’s, waar wij zwemactiviteiten voor organiseren tegen zeer schappelijke prijzen. Ook zijn wij al 15 jaar actief voor het Ronald McDonald Huis in Maastricht.” 

 
Sinds een jaar hoort ook de Maatschappelijke Beursvloer Maastricht in dit rijtje thuis. ,,Een jaar geleden bezocht ik het evenement voor de eerste keer. Dat voelde gewoon goed. Het gaat er niet om of matches wel of niet slagen, het gaat om de interesse in de mensen en de intentie om een match te proberen,” aldus Kaanen.
 
Tijdens de voorjaarsbeurs in april maakte hij kennis met enkele jeugdige crewleden van de  jeugdfilm Oonder Drök. Zij waren op zoek naar sponsors en andere ondersteuning voor hun project. Een mooie match volgde. ,,Wij beloofden de crew hun volgend filmproject financieel te ondersteunen, en stelden gratis kaartjes beschikbaar voor het zwembad. Als tegenprestatie ontvingen wij vrijkaartjes voor de film en wordt onze naam vermeld als partner in de aftiteling van hun volgende film.”
 
Ambassadeur
Enkele maanden geleden werd Kaanen door de organisatie van de beursvloer benaderd met de vraag of hij interesse had om als ambassadeur te fungeren. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. ,,Mijn persoonlijke ervaringen met de beursvloer zijn heel positief. Dat wil ik graag uitdragen in mijn netwerk. Maatschappelijk betrokken ondernemen hoort er wat mij betreft gewoon bij. Het moet in je genen zitten, en dat is bij mij beslist het geval!”
 
Op dinsdagmiddag 18 november is er opnieuw een maatschappelijke beursvloer, dit keer in het Centre Céramique te Maastricht. Deze vierde beursvloer gaat van start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Als partner van de maatschappelijke beursvloer zal dichtbij.nl de komende weken met regelmaat ‘beursberichten’ publiceren over achtergronden en ontwikkelingen. 

Meer informatie vind je op  www.beursvloermaastricht.nl   Daar kun je je nog steeds inschrijven als aanbieder of juist met een vraag.