150 Zwarte Pieten bij intocht Sint in Amstelveen

15 october 2014
Amstelveen

Het aantal Zwarte Pieten zal ouderwets groot zijn; Amstelveen pakt net als andere jaren flink uit met diverse pietenbands, tal van fiets- en clownpieten en heeft bovendien een serie nieuwe traditionele Zwarte Pieten-kostuums ontworpen.

Steun
De jaarlijkse intocht in Amstelveen wint de laatste jaren gezien de enorme toestroom van publiek nog steeds aan populariteit, maar voor het Sinterklaascomité dat al sinds eind vorig jaar in voorbereiding is, wordt het wel ieder jaar moeilijker om financieel de touwtjes aan elkaar te knopen: 'We zijn heel blij met onze sponsors, maar we merken helaas ook dat steeds meer bedrijven niet eens meer de moeite nemen om te reageren - en dat terwijl het zo'n prachtig feest is voor Amstelveen.'

Intocht
Tijdens de traditionele intocht wordt Sinterklaas niet alleen omgeven door Zwarte Pieten, ook rijdt dit jaar weer een pepernotenfabriek mee, zodat toeschouwers langs de route kunnen worden voorzien van verse pepernoten. Eveneens is de bekende Amstelveense clown en goochelaar Hoky Poky weer van de partij, evenals een paardentram en een Engelse dubbeldekkerbus.

Route
Even over half 12 in de ochtend zal het gezelschap aankomen op de Van der Hooplaan, waar op dat moment al muziekpieten aanwezig zijn. Via de Lindenlaan, Keizer Karelweg en Handweg arriveert Sinterklaas om 12.15 uur in het Oude Dorp. Net als voorgaande jaren zal het ook hier weer een drukte van belang zijn.

Na de Amsterdamseweg, Molenweg en Graaf Aelbrechtlaan komt Sinterklaas even over 13.00 uur aan op de Rembrandtweg, waarna om 13.20 uur het Stadshart wordt bereikt. Toeschouwers kunnen vanaf daar genieten van het DeDe Dansbalet.

Burgemeester Mirjam van 't Veld zal Sinterklaas om 13.20 uur van harte welkom heten op het Stadsplein.

(Foto: Karel Stevens)