Teresa Takken benoemd tot Officier in Orde Oranje-Nassau

13 october 2014
Egmond aan Zee

De uitreiking vond plaats in de Oud Katholieke Kerk St. Agnes tijdens het jubileumconcert ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van de stichting Your Song Projects. Teresa is grondlegger van deze stichting. De onderscheiding ontving Teresa onder andere vanwege haar werkzaamheden als non, (gast)hoogleraar aan verschillende (buitenlandse) universiteiten en als geestelijke verzorger bij de Stichting Zorgcircel.

Hulpaalmoezenier

Teresa was hulpaalmoezenier bij de NAVO en Pacific Allied Allied Airforces, medeoprichter en grondlegger van The Pacific Intitute for Education and Ethics in the Life Scienes in Californië. Teresa heeft zich ingezet voor een samenwerkingsverband tussen de Verenigde Staten en Nederland, met special aandacht voor het thema euthanasie. In dezelfde periode was zij hoogleraar aan diverse universiteiten en colleges in binnen- en buitenland. Ze was ook verbonden aan vele commissies in de gezondheidszorg.

Tot 2012 stelde Teresa haar huis en zomerwoningen open voor opvang van vluchtelingen uit de hele wereld. Ook is zij gespreksleider en contactpersoon van de Vereniging Cerebraal, regio Noord-Holland / Vereniging Hersenletsel.nl, regio Noord-Holland. De gespreksgroep komt vier keer per jaar bijeen. Teresa is verder oprichter en dirigent van gospelkoor De Seasingers, lector van de Oud-Katholieke Kerk Egmond aan Zee en Den Helder, (mede)verzorger van thema-/inspiratiedagen voor PABO-studenten van de Hogeschool Inholland en bestuurslid van de Stichting Jan 17, een monastiek (religieus) centrum. De stichting maakt onderdeel uit van de Sisters for Christian Community.