Scouting de Argonauten bestaat 70 jaar

23 september 2014
Hilversum

Scoutinggroep de Argonauten is in 1944 in het geheim opgericht, aangezien Scouting verboden was in de oorlog. Sindsdien zijn er tot vandaag ruim 1.500 mensen lid geweest van de groep. De groep is in Hilversum en omstreken bekend geworden met de Griekse weken 'Hellas in Hilversum' in 1960 en de jaarlijkse herfstwandeltochten.

De Argonauten is nu een scoutinggroep met circa honderd leden vanaf 5 jaar. De begeleiding en bestuur bestaat uit zo'n 25 vrijwilligers. Op de lustrumdag is om 14.0 uur de officiƫle opening bij het clubhuis aan het verlengde van de Eikbosserweg, in het bijzijn van de Hilversumse wethouder Floris Voorink en andere genodigden.

Aansluitend is er voor de kinderen een gezamenlijk spel en diverse activiteiten, zoals pannenkoeken bakken op houtvuur. Oud-leden en genodigden kunnen onder het genot van een drankje bijpraten en oude foto's, videobeelden en archiefmateriaal bekijken.

Om 17.00 uur wordt de Orde van het Gulden Vlies uitgereikt, een ereteken voor personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Argonauten. Het programma eindigt met een gezamenlijke maaltijd om 17.30 uur, gevolgd door een klein kampvuur.