Ankeveen Artistique springlevend na heftige week vooraf

22 september 2014
Ankeveen

Reden was het plotselinge overlijden van Anton Keetelaar (72), bestuurslid van Bruisend Ankeveen en nauw betrokken bij het Art Festival. Uiteindelijk bleek zijn familie juist vóór doorgaan van het evenement. 'Die wilde dat we er een mooi feestje van zouden maken', zegt woordvoerder Tiny Beemsterboer.

En een feestje werd het. Na een indrukwekkende minuut stilte was er voor alle leeftijden - kinderen in het bijzonder- genoeg te zien en beleven. Naast alle kunst waren er ook muziek, bewegende kunstobjecten, doe kunstenaars en dichters. Verder werd met drijvende beelden ook het water betrokken bij het evenement.

Zo'n 1500 bezoekers, verdeeld over de hele dag, namen volgens Beemsterboer een kijkje op het terrein aan het Stichts End. En omdat velen van hen op de fiets waren gekomen, was er geen sprake van enige verkeersellende. En of er volgend jaar weer een Ankeveen Artistique is? 'Ik hoop het wel', zegt Beemsterboer. 'Maar het is wel een enorme organisatie. Dit jaar was het in ieder geval helemaal top en we hadden natuurlijk heel veel mazzel met het mooie weer. Waarschijnlijk heeft Anton daarboven een goed woordje gedaan.'