Drempels en lage berm voor veiliger Taurusavenue

08 september 2014
Hoofddorp

Sinds de nieuwe aansluiting van de A4 via bedrijventerrein Beukenhorst eind 2013 in gebruik is genomen, zijn er tenminste elf, meest forse, aanrijdingen op of nabij het kruispunt Rijnlanderweg/Taurusavenue geweest. 'Omdat uit de analyses van de politie blijkt dat er veel door rood licht wordt gereden en er (veel) te hard wordt gereden, is de politie veel strenger gaan optreden. Toch hebben er daarna weer verkeersongevallen plaatsgevonden. Daarom neemt de gemeente nu ingrijpende maatregelen,' aldus wethouder verkeer Derk Reneman.

Rotonde
Behalve het verlagen van de middenberm en de aanleg van tijdelijke drempels, komen er meer aanpassingen. Begin 2015 gaat de aanleg van de rotonde van start. Die moet ervoor zorgen dat verkeer komende vanuit de verschillende richtingen veel veiliger de kruising Rijnlanderweg/Taurusavenue over kan steken. De voorbereiding is inmiddels in gang gezet. De rotonde moet in mei volgend jaar gereed zijn.

Rijnlanderweg
Ook gaat de maximumsnelheid op de Rijnlanderweg omlaag van 60 naar 30 kilometer per uur. Dat was al opgenomen in het Deltaplan Bereikbaarheid, maar gaat de gemeente nu eerder uitvoeren.