Larense Irma Grovell schrijft boek Glanzende Schoenen

01 september 2014
Laren

Tijdens de boekpresentatie reikt Grovell het eerste exemplaar uit aan Ton Philips, onder andere zangleraar in Laren, initiator en artistiek leider van het Larens Korenfestival en dirigent van zijn koren. Hij is vanaf het begin dat ze haar verhalen schreef een toehoorder. Boeiende gesprekken kwamen hieruit voort.

Onverwerkt

Het boek gaat over de invloed van een onverwerkt verleden op problemen in het heden. Het verhaal vertelt over Crystal, een jonge ambitieuze advocate. Opgegroeid op Aruba, afgestudeerd in Nederland en moeilijkheden met haar relaties. Door familieomstandigheden vliegt ze terug naar haar 'roots'. Daar raakt ze in gesprek met haar moeder, die vertelt over haar leven en de ruzies met Crystal's vader. Op Aruba wordt Crystal geconfronteerd met diepgaande gebeurtenissen uit haar verleden. Dan ziet ze ineens in waar ze al die jaren blind voor is geweest. Redt ze op tijd haar eigen relatie?

Irma Grovell heeft jarenlang in het onderwijs gewerkt als lerares Engels. Zij heeft altijd een grote interesse voor schrijven gehad, maar heeft het schrijven pas op latere leeftijd echt ontdekt. Na het volgen van een schrijfcursus schreef ze haar emoties van zich af via korte verhalen. Dat resulteerde in de verhalenbundel Kralen uit de Cariben, waarmee ze haar debuut als schrijfster maakte. Glanzende Schoenen is het tweede boek dat zij uitbrengt. Op www.irmagrovell.com is het boek te bestellen.