Twee dagen Houthakkersfeest in recreatiekuil Lage Vuursche

12 august 2014
Lage Vuursche

Dit jaarlijks evenement is een gezellige en leerzame dag uit voor het hele gezin. Een evenement met een visie, namelijk om de bezoekers kennis te laten nemen en waardering te krijgen voor alles wat er dagelijks in bos en natuur leeft en werkt. Ook dit jaar vind deze happening plaats in recreatiekuil 'Kuil van Drakenstein' van het Staatsbosbeheer, gelegen aan de Hoge Vuurscheweg nét buiten het dorpje Lage Vuursche.

Reddingshonden

Vele vaste programma-onderdelen, die om 9.45 uur beginnen, zijn weer aanwezig. De Jachthoornblazers van Jachthoornblaasgroep Eemland voorzien zaterdag om 11.00 uur de officiële opening van bijpassende muziek. Op beide dagen is er de kunst en hobbymarkt met meer dan honderd kramen. Meerdere organisaties en verenigingen hebben zich aangemeld met een informatiestand die de bezoeker van allerlei voorlichting voorzien. En dit allemaal gericht op bos en natuur. Ook de reddingshonden van RHN geven weer op verschillende tijdstippen demonstraties.

Uiteraard zijn er ook weer verschillende. Op de zondag houden de Timbersporters van hoofdsponsor STIHL hun eigen, altijd spectaculaire, wedstrijd en demonstratie.

Het officiële Nederlands kampioenschap sculptuurzagen vindt inmiddels haar negende jaargang en ieder jaar weten de carvers de bezoekers te verrassen met hun 'kunstwerken'. Dit jaar mogen de carvers twee dagen werken aan hun hoofdwerkstuk. Spectaculair is ieder jaar weer het onderdeel speedcarven, waarin de deelnemers in maximaal dertig minuten met een motorzaag een prachtig beeld maken.

Houthakwedstrijden

Op de zaterdag ontbreken natuurlijk de Houthakwedstrijden niet; bosbouw in wedstrijdvorm, ieder jaar weer spannend en zou het dit jaar Reind Beelen uit Hierden wederom lukken? Kortom: er wordt op verschillende vakgebieden gestreden om de inmiddels velbegeerde podiumplaatsen.

Uiteraard is er ook weer gedacht aan de jonge 'houthakkers'. Voor hen zijn weer verschillende activiteiten en spelen aanwezig. Ook voor de ouders is er keuze genoeg en de inwendige mens wordt daarbij ruimschoots voorzien. Verdeeld over de dag zijn er verschillende optredens van folklore- en muziekgezelschappen.

Het Houthakkersfeest begint op beide dagen om 9.45 uur, de afsluitende prijsuitreikingen vinden rond 17.45 uur plaats. De toegang is gratis, alleen voor het parkeren van de auto moet 5 euro betaald worden.

Kijk voor meer informatie op www.houthakkersfeest.nl.