D66 niet blij met afname aantal gerecyclede apparaten

31 july 2014

Aanleiding voor de vragen is de slechte score van de gemeente Haarlemmermeer op het gebied van het recyclen van elektrische apparaten. Volgens Wecycle, een organisatie die zich met dit onderwerp bezig houdt, scoort Haarlemmermeer een zogenaamde 'code oranje'.

Slechtst
Dit is bij Wecycle de op een na slechtste code. De score is ontstaan omdat in Haarlemmermeer per inwoner gemiddeld 3,1 kilogram aan gebruikte apparaten wordt ingezameld.

Volgens D66 een terugloop ten opzichte van 2010, toen nog 3,8 kilogram per inwoner werd ingezameld. En dat was al minder dan het landelijk gemiddelde van 4,5 kilogram. De Europese doelstelling is om in 2019 gemiddeld per inwoners 17 kilogram aan elektrische apparaten in te zamelen.

Geschrokken
'Ik ben geschrokken van deze cijfers voor Haarlemmermeer', zo verklaart D66-raadslid Pablo Meegdes. 'De bedoeling is juist om meer te gaan recyclen en niet minder. Ik hoop dat het college inspanningen gaat verrichten om weer op het landelijke gemiddelde te komen en heb daarom  het college schriftelijke vragen gesteld.'