Wim Bakker en vrouw Annet omgekomen bij vliegramp

20 july 2014
Zoetermeer

Afgelopen verkiezingscampagne was Wim nog actief als lid van de onafhankelijke commissie die de kandidatenlijst van de PvdA opstelde. Hij was ook lid van het bestuur van het Gewest Zuid-Holland.

Wim was een Zoetermeerse sociaal-democraat in hart en nieren die partijgenoten altijd de juiste richting wees.

Werner Kasten, voorzitter van de PvdA-afdeling Zoetermeer: 'Ik ben Wim opgevolgd als voorzitter. Ook daarvoor, toen ik raadslid was, heb ik hem goed leren kennen. Een echte warme sociaal-democraat die midden in de samenleving stond. Ik ben diep geraakt door dit bericht en wens zijn kinderen alle sterkte toe.'

Vol overtuiging
Wim Bakker bracht tijdens afdelingsvergaderingen, maar ook bij andere gelegenheden met kracht en vol overtuiging zijn sociaal-democratische inzichten naar voren. Wim was een uiterst integere voorzitter die verschillende opvattingen samen kon brengen zonder mensen te kwetsen. En hij was een onverbeterlijke optimist.

De PvdA treurt om het verlies van een warm mens en zijn vrouw Annet en wenst de drie kinderen die hun vader en moeder verloren zijn, en de verdere familie alle sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Badmintonclub Rokkeveen
Ook in de lokale sportwereld is het trieste nieuws hard aangekomen. Wim Bakker speelde sinds 1 november 2008 samen met zijn zoon Rolf badminton bij BC Rokkeveen. Penningmeester René Willems namens het bestuur: 'De vliegtuigramp houdt velen bezig. Als je dan het bericht ontvangt dat één van onze leden in het vliegtuig zat en weet dat Rolf vaak samen met zijn vader op het veld stond, ben je verslagen. Op ons toernooi van juni waren beiden nog van de partij. Om ons medeleven te betuigen zullen we voor een condoleanceboek zorgen, waarin iedereen wat kan opschrijven.'

Geschokt
Geschokt door het onverwachte bericht was ook redacteur Peter Zoetmulder van Zoetermeer dichtbij. Eveneens lid van de Badmintonclub Rokkeveen, was Wim Bakker voor hem immers een bekend gezicht, en hij speelde op de donderdagavond af en toe een dubbel met of tegen vader en/of zoon. In maart sprak hij nog beroepsmatig met Wim op de verkiezingsavond van de gemeente, over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en de positie van de PvdA. 'Het is nog niet te bevatten dat hij er niet meer is, en vooral het idee hem niet meer tegen te komen tijdens badminton is zo onwezenlijk.'

Betrokken bij Ilion
Ook Atletiek & Recreatievereniging Ilion bereikte het vreselijke bericht dat Wim en zijn vrouw Annet zijn omgekomen bij de vliegramp van donderdag 17 juli. Wim was tot medio juni bestuurslid van Ilion; hij bekleedde de functie van secretaris. Daarnaast was Wim reeds jaren als jurylid en scheidsrechter betrokken bij Ilion. Hij was de grootste supporter van Jorn, een van zijn twee zonen.

'Namens alle leden van Ilion gaan onze diepste gedachten en sympathieën naar Jorn, Suze-Ann en Rolf, naaste familie, vrienden, kennissen, nabestaanden en leden', aldus het Ilion Bestuur. In het Ilion House is een condoleance register geopend.