Gratis stadsparkconcerten verhuizen naar Tapijnkazerne

02 july 2014
Maastricht

Anders dan bij eerdere edities vinden de optredens niet meer plaats bij de Boompjes in het Stadspark, maar in of bij Gebouw M op het terrein van de Tapijnkazerne.  Dit jaar kent het programma een nieuw onderdeel: voordat het muziekprogramma begint, kan het publiek onder het motto ‘Tout te voet’ deelnemen aan gratis stadswandelingen langs bijzondere cultuurhistorische plekken in Maastricht. De eerste stadwandeling, op zondag 13 juli, gaat langs het beeld van d’Artagnan, Fort Sint Pieter en de Grotten Noord. Het daarop volgende muziekprogramma omvat Franse chansons en variété.

Na de thema’s ‘nostalgie’ en ‘Europa’ is dit jaar gekozen voor ‘Verborgen Schatten’. Een begrip dat volgens Tout Maastricht niet alleen betrekking heeft op de nog onontdekte kunst, cultuur en cultuurhistorie van Maastricht en omstreken, maar ook op de talenten, bronnen en samenwerkingsverbanden die tot nu toe ‘verborgen’ zijn gebleven. 

Zo staat de ene programmadag in het teken van ‘Joods Maastricht’, sluit een andere dag aan bij de Maria-verering in de stad en staat op weer een andere dag relatie tussen Frankrijk en Maastricht centraal. ,,Met de vernieuwde aanpak hopen KunstActief Maastricht en Tout Maastricht bezoekers niet alleen te verrassen en te amuseren, maar ook te informeren”, zo laat de organisatie weten. 
De programmering van de stadsparkconcerten in combinatie met de stadswandelingen is tot stand gekomen door steun van onder andere Theater aan het Vrijthof en Stichting Cultuur aan zet. Alle wandelingen starten om 12.00 uur vanaf Gebouw M op het terrein van de Tapijnkazerne (ingang via de poort aan de Prins Bisschopsingel).

Wie deel wil nemen aan de wandelingen wordt verzocht zich aan te melden via [email protected]. De concerten beginnen telkens om 14.30 uur, met uitzondering van de laatste editie. Meer informatie over het programma vindt u op www.toutmaastricht.nl.