[video] Baexemse naar Pamplona om te protesteren tegen stierenmishandeling

02 july 2014
Baexem

Het protest wordt georganiseerd door People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) UK en de Spaanse organisatie AnimaNaturalis.  Dat maakte PETA bekend. Veel mensen beseffen volgens de dierenbeschermers niet dat de stieren die gemarteld worden in de stierenvechtarena van Pamplona gedurende het San Fermín festival dezelfde dieren zijn die eerder op de dag door de smalle, geplaveide straten van de stad gleden en zwierden. Zoals te zien is in PETA's video opname, ingesproken door Spaanse muzieklegende Charo, wordt elke stier die gebruikt wordt voor stierenvechten doorboord, neergestoken en verzwakt totdat uiteindelijk een matador probeert de ruggengraat van het uitgeputte dier door te snijden met een dolk.

Soms verdrinkt de stier in zijn eigen bloed nog voordat de dolk te voorschijn komt. In andere gevallen wordt hij levend met zijn gebroken, bloedende lijf uit de arena getrokken om achtergelaten om geslacht te worden. 
Stierenvechten is al jaren op haar retour, met een verminderde opkomst van toeschouwers en het sluiten van arena's in landen die stiergevechten tot op heden toestaan. De industrie overleeft alleen door enorme subsidies en toeristen die onbewust dit vreselijke evenement onderhouden. Ondanks dat een opiniepeiling van Ipsos MORI vorig jaar uitwees dat 76 procent van de Spanjaarden tegen het gebruik van subsidies ter ondersteuning van stiergevechten is. "Het martelen en afslachten van dieren kan nooit beschouwd worden als amusement", zegt Lemmen. "Ik ben bereid alles op alles te zetten om aandacht te vragen voor de wreedheden van het 'Rennen van de Stieren' en stierenvechten."
Bijgaand een video over de stierenmoord in Spanje, gevolgd door een filmpje over de run in Pamplona. LET OP: SCHOKKENDE BEELDEN!