Burgemeester wil keurmerk voor Sollasi

01 july 2014
Noordwijkerhout

Door Dolf Hulspas jr.

Het bungalowpark aan het Oosterduinse meer zorgt al lange tijd voor verschillende problemen. Zo zijn de bungalows op het park bedoeld als vakantiehuizen. Dit betekent dat ze, indien er geen gedoogvergunning is verleend, alleen tijdelijk bewoond mogen worden. Deze regel wordt echter niet in alle gevallen nageleefd.

Ook is het wonen op Sollasi een stuk onveiliger vergeleken met de rest van de gemeente. Het aantal woninginbraken ligt duidelijk hoger dan in de rest van het dorp. Daarom hebben de coalitiepartijen het idee opgevat om deze problematiek in een raadsbrede hoorzitting aan de kaak te stellen. Hierbij moet het veiligheidsprobleem en het probleem van de permanente bewoning wel apart worden gehouden.

Justitie
Wat betreft de veiligheid gaf burgemeester Goedhart aan dat politie en justitie probeert hier pro-actiever in op te treden. Volgens de burgervader is het probleem echter dat sommige eigenaren de recreatiewoningen ter beschikking stellen aan doelgroepen die deels voor de overlast zorgen. 'We hebben het gevoel dat we met een openstaande kraan aan het dweilen zijn en wij willen die kraan dicht hebben,' aldus de burgemeester.

Keurmerk
Om dit te bereiken zal Sollasi ondergebracht worden onder het keurmerk Veilig Ondernemen. Dit keurmerk werkt al goed in het centrum en op bedrijventerrein Gravendam. 'Wij willen kijken of we met de aanpak van het keurmerk ook de situatie op Sollasi in de greep kunnen krijgen,' vervolgt burgemeester Goedhart. Hierbij is wel de medewerking van parkeigenaar Mijbupark, de beheerder en de woningeigenaren nodig. De commissie besloot uiteindelijk te wachten met een zogenoemde hoorzitting tot de vereniging van eigenaren, Stibet, actie daartoe onderneemt.