Toegankelijkheid station Duivendrecht 'slecht'

30 june 2014
Duivendrecht

Zoutendijk vertelde aan de raad dat hij enige tijd geleden op een koude december dag met zijn baby in de ene arm en de kinderwagen in de andere de hoge trap opliep, uitgleed en bijna viel. 'Dit werd mijn kind bijna fataal,' zegt de Duivendrechter. Zoutendijk heeft daarna direct de NS en ProRail benaderd. Maar die nemen de situatie volgens Zoutendijk niet serieus. 'Ze vertelden mij dat er een omlooproute aanwezig is, die naar een lift leidt,' aldus de Duivendrechter. Dit is de kant aan de Venserpolder.

Maar veel mensen weten volgens Zoutendijk niet eens dat er een omlooproute is. Bovendien is de route, van bijna een kilometer, slecht begaanbaar. Zeker voor mensen met een beperking. Na veel over een weer bellen en schrijven met ProRail en de NS heeft Zoutendijk het voor gezien gehouden. Hij legt uit: 'Ik heb meer te doen in mijn leven dan alleen maar brieven schrijven. Totdat ik een oud vrouwtje tegenkwam die ook bijna van die trap viel. Toen heb ik maar wéér contact gezocht met ProRail die mij uiteindelijk doorverwees naar de gemeente. En daarom ben ik nu hier op bezoek bij de raad en het college.'

Wethouder Rineke Korrel heeft Zoutendijk donderdag toegezegd een gesprek met hem aan te gaan en om vervolgens samen contact te zoeken met de NS en ProRail. Om nogmaals duidelijk te maken dat het station aan de Duivendrechtse zijde wel degelijk een lift nodig heeft. Een zware dobber wordt het hoogstwaarschijnlijk wel. In de planning staat dat bijna alle stations in Nederland (negentig procent) aangepakt worden die geen lift hebben. In die planning komt Station Duivendrecht (vooralsnog) niet voor.