Castricumse juriste ontdekt maas in net Belastingdienst

30 june 2014
Castricum

"Voor ons is het heel normaal om mee te denken en mee te buigen met de vraag of vragen die een cliënt heeft", vertelt mr. Carla van den Boogaard, juriste en eigenaresse van Juridische Praktijk Dieudonnee. "Ik keek dus niet raar op toen wij geruime tijd geleden benaderd werden door een ondernemer met de opdracht om te zorgen dat hij, zonder de verklaring 'uitsluitend zakelijk gebruik' vooraf, toch die bijtelling van 25% van de waarde van zijn bestelauto niet meer bij zijn inkomen zou hoeven tellen. En hij wilde ook van die verschrikkelijk tijdrovende kilometeradministratie af. Zijn bestelauto kostte ergens tussen de ?40.000,00 en ?50.000,00. Dus het ging in dit geval om zo'n slordige ?11.500,- waarover hij geen belasting wilde betalen."

Gravers

Hoewel de Belastingdienst een wel erg groot bolwerk is met heel ingewikkelde regels en regeltjes en uitzonderingen op uitzonderingen, was deze ondernemer aan het juiste adres met zijn vraag. Er bestaan namelijk twee soorten juristen: grazers en gravers. De eerste soort kijkt snel en oppervlakkig. Zo niet mr. Carla van den Boogaard, die behoort tot de tweede soort. Ze is een autoriteit op haar vakgebied geworden omdat zij nog wel, ouderwets, de tijd neemt voor een probleem. Een werkwijze die onder andere bij de hierboven genoemde zaak, met succes is toegepast. "En omdat ik in deze zaken niet op uurloon werk maar vaste bedragen reken, is dat 'tijdrovende graven' alleen maar in het voordeel van de cliënt" aldus Van den Boogaard.

Succes

Dankzij de effectieve aanpak van de juriste ontving zij van de belastingdienst het positieve bericht dat, dankzij de door haar aangevoerde bewijzen, de bijtelling niet vermeld hoefde te worden in de aangifte. Hiermee bespaarde de ondernemer ruim ?11.500,- op zijn aan te geven inkomen. Meer informatie: www.juridischepraktijk.nl, e-mail: info@juridischepraktijk.nl of tel. 0251-714050.