Culinaire fijnproevers kunnen hart ophalen op Dik Tromplein

24 june 2014
Hoofddorp

Van den Brink (35) begon onder het toeziend oog van zijn vader als stoffeerder en verkoper. Zo leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Nu vormt hij samen met zijn twee broers de directie van Master. 'We onderscheiden ons door totale inrichting in de breedste zin aan te bieden. 'Ontzorgen' is daarin het kernbegrip. De klant, zowel particulier als zakelijk, moet weten dat echt alles door ons geregeld wordt: van meubilair en vloeren tot zonwering.'

Dubbelrol
De directeur stipt aan dat het bedrijf zich zeer verbonden voelt met de regio. Van den Brink is dan ook één van de geestelijke vaders van Haarlemmermeer Culinair. Als lid van de juniorkamer organiseerde hij acht jaar geleden voor het eerst het succesvolle horeca-evenement in de polder. De laatste jaren is hij eindverantwoordelijke voor alle operationele zaken. In feite is er sprake van een soort dubbelrol: hij is manager en sponsor tegelijk. 'Als je de naam van je bedrijf verbindt aan een evenement, dan moet alles transparant en betrouwbaar zijn.' Zijn betrokkenheid bij het evenement van komend weekend is ook heel persoonlijk. De directeur blijkt een enthousiaste hobbykok, een liefhebber van bijzondere gerechten en een goed glas wijn. Hij stipt aan dat de informele sfeer van lekker eten en drinken kan leiden tot waardevolle zakelijke contacten. 'Dat hoeft niet direct, maar dat kan altijd in een later stadium. Belangrijk is dat je passie een goed gevoel uitstraalt, voor je bedrijf en voor culinair.'

Gratis
Haarlemmermeer Culinair is gratis toegankelijk, net als Meerlive trouwens. Van den Brink erkent dat dit uitgangspunt het lastig maakt om de begroting rond te krijgen. Maar zo zegt hij nadrukkelijk: 'Er wordt niets verdiend, ons doel is 'break-even' draaien.'

Proeven
Culinair heeft dit jaar als thema: proeven, genieten, beleven. Met gepaste trots vertelt Van den Brink over de fonteinbar. Dat wordt ongetwijfeld de meest spectaculaire plek om een drankje te nemen. Er komt live muziek, een deejay met een saxofoon. Ook de kinderen kunnen zich vermaken. Er zijn autootjes, er is een springkussen en, voor de ouders niet onbelangrijk, er is zelfs kinderopvang. Het ontzorgen van Master zet zich voort in Culinair.

Na acht jaar Culinair is het vuur bij Van den Brink nog niet gedoofd, integendeel. Zonder blikken of blozen zegt hij dat het streven van de organisatie is het evenement te laten groeien: 'We willen ieder jaar groter worden.'

Gezondheid
Haarlemmermeer Culinair is vrijdag, zaterdag én zondag te vinden op het Dik Tromplein. Deelnemende ondernemers zijn onder meer Bar Bistro Joseph, Restaurant Hoofdvaartkerk, Doppio Espresso en het nieuwe Restaurant-Grand Café Première. Voeding en gezondheid is een belangrijk thema voor dit jaar en hierin speelt Landgoed De Olmenhorst (Lisserbroek) een belangrijke rol in. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.haarlemmermeerculinair.nl