Ridderronde legt drie vrouwelijke toppers vast

19 june 2014
Maastricht

De Ridderronde is de laatste jaren uitgegroeid tot een uiterst populair evenement dat tienduizenden mensen op de been brengt. Het feest begint al in de middaguren op het Vrijthof met middag speciaal voor de jeugd. Daarbij staat de wielersport centraal, maar ook voetbal.
 
Om 16.00 uur is er een tandemrace gevolgd door een studentenrace. De studenten krijgen om 17.00 uur het startsein om te vertrekken. Om 18.00 uur staat de populaire ‘Brusselse Poort’ Prominentenkoers op het programma, om 19.00 uur gevolgd door de vrouwen elite.
 
De organisatie van de Ridderronde zegt er wederom in te zijn geslaagd om bij de vrouwen-elite een top trio aan de start te brengen. Naast Marianne Vos (Rabo Liv team) verschijnt ook Ellen van Dijk in Maastricht aan de start. Deze renster van het Boels Dolmans Cycling Team wist in april van dit jaar nog de Ronde van Vlaanderen op haar naam te schrijven. In 2013 veroverde Ellen van Dijk het kampioenschap tijdrijden.  

De derde topper is Lizzy Armitstead, eveneens uit het Boels Dolmans Cycling Team. Armitstead werd tweede achter Marianne Vos tijdens de laatste Olympische spelen en werd onlangs tweede achter Ellen van Dijk in de Ronde van Vlaanderen. Met het vrouwelijke trio aan de meet belooft het op 6 augustus een waar sportief spektakel te worden, denkt de organisatie van de ridderronde.

Bij de heren profs zijn nog geen namen bekend. Zoals elk jaar streeft de Ridderronde ook dit jaar naar het aan de start brengen van een vijf tot zes ‘wielerhelden’ die vlak voor de Ridderronde nog actief zijn geweest in de Tour de France. De rustdagen van de Tour worden gebruikt om met deze wielrenners te onderhandelen. De start van de profs is om 20.15 uur.