Universiteit Maastricht: blauwe bessen zijn gezond

18 june 2014
Roermond

Samen met Plant Research International uit Wageningen voerden zij tussen 2008 en 2013 een onderzoek uit naar de bio-actieve stoffen van de diverse soorten blauwe bessen rassen. Naast het aangetoonde causale verband zijn de belangrijkste conclusies van het onderzoek:

- Consumptie van blauwe bessen helpt obesitas en diabetes te voorkomen. - De bio-actieve stoffen van blauwe bessen blijven stabiel tijdens opslag en verwerking (bijvoorbeeld bij de productie van sappen). - De antioxidantwaarden van de in Noord-Limburg geteelde rassen zijn zeer hoog. - Consumptie van blauwe bessen kan bijdragen aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten. - Consumptie van blauwe bessen kan bijdragen aan een verlaagd kankerrisico.
,,Juist omdat specifiek is aangetoond dat de rassen die de meeste Noordlimburgse telers telen een hoge antioxidantwaarde bevatten, is deze conclusie natuurlijk wel een belangrijk pluspunt bij het vermarkten van ons product'', aldus Hay Geurts, voorzitter van het Dutch Blueberry Collective (DBC).
Kijk hier voor meer informatie.